Benvolgudes i benvolguts,

Com a conseqüència de les denúncies publicades en xarxes socials, informem que recentment el tècnic de l’Àrea de Medi Ambient del Consell Comarcal de l’Alt Empordà va visitar el poble, i va constatar que a Viladamat no hi ha actualment problemes amb colònies de gats ferals, localitzant únicament a dos gats ferals. En la mateixa visita es va consensuar la forma d’actuació per part de l’ajuntament per a l’esterilització i tractament dels mateixos, en aplicació del Conveni vigent entre l’Ajuntament i el Consell Comarcal per a la recollida i tractament d’animals abandonats. Properament publicarem l’informe tècnic de l’Àrea de Medi Ambient del Consell Comarcal.

Davant les queixes del servei prestat per l’Àrea de Medi Ambient del Consell Comarcal, des de l’Ajuntament es va fer la consulta pertinent, i ens van acreditar que el seu protocol a través del qual s’aplica el mètode CER (Captura, Esterilització i Retorn), estava avalat per la Universitat Autònoma de Barcelona i veterinaris consultats. A l’efecte, adjuntem estadística del Consell Comarcal acreditant les dades del servei de recollida dels darrers anys a la Comarca de l’Alt Empordà. El 2020 es van recollir 42 gats ferals dels quals 40 van ser retornats i 2 van ser eutanasiats perquè estaven greument ferits per atropellament.

Per a més informació t’adjuntem l’enllaç: http://cuidam.mediambient-altemporda.org/Adopcions.aspx

Des de l’Ajuntament amb aquesta resposta donem per tancat aquest debat, i reiterem que a Viladamat no hi ha cap problema amb colònies de gats ferals.

Davant les insistents acusacions i falsedats publicades en diferents xarxes socials i mitjans de comunicació, des de l’Ajuntament ens reservem la possibilitat d’iniciar els tràmits legals pertintents per injúries a la institució.