Benvolgudes famílies,

El passat dilluns 11 de maig la Generalitat de Catalunya va publicar el Document Marc per a les activitats d’educació en el lleure per a l’estiu 2020 (que us adjuntem en aquest missatge perquè el consulteu). Aquest Document Marc permet fer casals d’estiu sempre que estiguin adaptats a la nova situació amb la COVID-19 i sempre i quan ens trobem a la fase 3 de la desescalada. Aquesta és la normativa actual, tot i que també pot canviar a mesura que vagin passant els dies.

Per tal de poder decidir si l’Ajuntament de Viladamat podem organitzar i oferir el Casal com fa cada estiu, primer de tot ens agradaria conèixer la vostra opinió i el vostre possible interès a inscriure les vostres filles i fills al casal. Per aquest motiu, us volem informar d’algunes de les normatives i restriccions que caldria aplicar i respectar en tot moment, i d’aquesta manera pugueu valorar-ne els riscos, els inconvenients i els avantatges; també que podeu decidir si creieu que la vostra filla i/o fill gaudirà del casal com hauria fet qualsevol altre any; i, per tant, si teniu pensat inscriure’ls al casal de Viladamat, si el podem arribar a fer.

Al final d’aquest missatge trobareu un enllaç en el que podreu clicar per contestar unes breus preguntes i fer-nos arribar els vostres comentaris. Aquests comentaris a nosaltres ens seran de gran ajuda i ens orientaran envers les vostres inquietuds, necessitats o suggeriments.

Com a marc organitzatiu bàsic i, segons la nova normativa, en els casals hi hauran una sèrie de canvis importants respecte anys anteriors, com per exemple :

  • Es formaran grups de convivència de fins al màxim 10 nens amb 1 monitor/a i no podran interaccionar amb els altres grups de convivència ni els altres monitors/res.
  • Caldrà mantenir en tot moment la distància de 2 metres entre els nens i nenes i disposar de com a mínim 4m2 d’espai reservat per persona.
  • Es delimitaran els espais per usos i activitats.
  • Caldrà fer un seguiment diari de la temperatura dels nens i nenes en entrar al casal cada matí.
  • S’introduirà la figura d’un responsable de seguretat i higiene en el casal.
  • No es fomentaran els tallers, les activitats, ni els jocs en la mateixa mesura que s’ha fet altres anys, ja que la mainada hauran de mantenir en tot moment la distància que exigeix la normativa i no podran intercanviar estris de cap mena.

A més a més, traslladant ara aquestes normes bàsiques al nostre poble, el més probable és que els participants no puguin anar ni a la platja ni a la piscina, ni segurament tampoc fer cap excursió ni activitat fora del poble. Així mateix, ens haurem de plantejar si l’espai més idoni per poder dur a terme el casal, és l’escola o el local social, ja que s’ha de valorar quin és l’equipament públic que disposa del metres quadrats, tal i com ens exigeix la nova normativa.

En cas que el casal es pogués arribar a fer, només es podrien oferir un màxim de 20 places, és a dir, 20 mainades dividits en dos grups de 10, més 1 monitor/a per grup. Així mateix, l’horari del casal seria de 9 a 13 hores i, si la normativa, les condicions epidemiològiques i logístiques del municipi ho permeten, s’iniciaria el 29 de juny fins al 28 d’agost.

Si tota aquesta normativa ens ho permet i degut a les circumstàncies actuals, es donaria prioritat d’inscripció per aquest ordre: la mainada empadronada al municipi, la mainada que assisteix a l’escola o que començarà el següent curs escolar i la mainada que ja hi ha assistit en altres ocasions.

Les edats a qui anirà destinat el casal seria la mainada nascuda entre el 2008 i el 2017 (ambdós inclosos).

És per tots aquests fets que necessitaríem conèixer i saber el nombre de nens i nenes que esteu interessats a participar al casal d’estiu de Viladamat aquest any. Les vostres opinions ens permetran dimensionar les noves exigències, preveure com es faria la neteja i desinfecció diària que s’exigeix, pensar en estratègies que ens permetessin aplicar totes les restriccions que trobareu detallades al document que us adjuntem i, finalment, acabar de valorar i decidir si realment podem o no oferir el casal.

 

Us demanem si ens podeu contestar la breu enquesta que trobareu en el següent enllaç abans del 31 de maig per intentar adaptar les vostres demandes amb la nova situació amb la que ens trobemFormulari CASAL ESTIU 2020 Viladamat