El consell de ministres espanyol ha aprovat el ‘pla per a la transició cap a una nova normalitat’, que preveu que a final de juny l’estat espanyol entri en una ‘nova normalitat’. Aquest desconfinament es farà per províncies i constarà de quatre fases, que cada una de les quals durarà un mínim de dues setmanes. Els marcadors epidemiològics marcaran la transició d’una fase a una altra.

La primera fase, la de transició, començarà, a Catalunya, el dia 11 de maig. S’hi mantindrà la sortida dels menors i el permís per a fer activitat física a l’aire lliure que començarà dissabte 2 de maig. També es podran reprendre entrenaments d’esportistes professionals i de lligues professionals.

A la fase 2, es permetrà d’obrir l’espai interior dels locals amb un terç de l’aforament, només amb serveis de taules, i els cinemes amb un terç de capacitat i venda numerada. També es podran fer visites culturals i a monuments amb les mateixes condicions. Així mateix, es podran fer espectacles en llocs tancats amb menys de cinquanta persones. A l’aire lliure i sempre que sigui amb cadires, se’n podran fer que congreguin menys de quatre-centes persones.

A la fase 3 es ‘flexibilitzarà’ la mobilitat però amb l’ús recomanat de màscares. L’activitat comercial tindrà un aforament del 50% amb distàncies mínimes d’un metre entre persones. També es permetrà l’obertura de platges.

No hi hauria classes presencials a les escoles fins el mes de setembre, quan comenci el curs. Tanmateix, a partir de la fase 2 els col·legis podran obrir per acollir activitats presencials amb alumnes. Els centres educatius s’obriran excepcionalment per fer activitats de reforç, per garantir que els nens menors de sis anys puguin anar a escola si els pares han d’anar a treballar i no saben amb qui deixar-los i per fer els exàmens de selectivitat.

Enllaç a la informació de Moncloa.

Documents:

Panell d’indicadors integral

Fases

Cronograma orientatiu per a la transició cap a una nova normalitat